PolskiEnglish



O Amigos

Restauracja Amigos powstała w 1991 roku, jako pierwszy American Steak House w Warszawie. W naszej restauracji można poznać prawdziwy smak kuchni południowej Ameryki, poczuć atmosferę Dzikiego Zachodu, posłuchać dobrej muzyki i miło spędzić wolny czas. Na różnorodność kuchni z południa Ameryki mieli wpływ Indianie, Hiszpanie, a także różnego pochodzenia osadnicy zamieszkujący te tereny od początku XIX w.Teksas do 1848 był częścią niepodległego Meksyku. Obecnie Meksykanie stanowią tylko ok. 11% ludności południa Ameryki, a pozostała część, to wielonarodowościowi osadnicy.

Ludzie zamieszkujący te ziemie od setek lat tworzyli, to co można nazwać dzisiejszą kuchnią południa Ameryki, kombinacją tradycji ze wszystkich stron świata. W naszej restauracji pragniemy zapoznać Państwa z prawdziwym smakiem tej kuchni. W sekrety kuchni teksańskiej, naszych pierwszych kucharzy, wprowadzał prywatny kucharz Georga Busha, Tony Perini. Od tamtej pory sekrety przygotowania m.in. wyśmienitych steków są ściśle przestrzegane i stosowane w ich przygotowaniu. Największą wagę przykładamy do jakości serwowanych potraw. Codziennie wszystkie dania przygotowywane są tylko ze świeżych, dobrze wyselekcjonowanych produktów. Naszą specjalnością są steki, chętnie zamawiane są też żeberka, fajitas, sałatka sloppy joe czy zupa traperów. Zapraszamy na pyszne lunche serwowane od poniedziałku do piątku, w godz. 12.00-15.30. Dla najmłodszych klientów przygotowaliśmy specjalne menu z ich ulubionymi daniami, oraz wielki kufer pełen zabawek. Amigos American Steakhouse, to miejsce nie tylko dla kowbojów. Serdecznie zapraszamy wszystkich!